Sezona nije ni završila, a oni već ozvaničili najveći transfer u klupskoj historiji

U iznosu od 38 miliona

Sezona nije ni završila, a oni već ozvaničili najveći transfer u klupskoj historiji

A. Čaušević

Ono što su najavili jučer su potvrdili danas. Klub koji nakon dugog niza godina igra u Premiershipu je ozvaničio najskuplji transfer u svojoj historiji. 

U 12:30 Wolverhampton je saopštio kako je aktivirana otkupna klauzulua za Raula Jimeneza, Meksikanca koji briljira ove sezone.

"Devetka" Vukova je plaćena 38 miliona eura što je rekordan transfer za ovaj klub. Do danas najskuplji igrač Wolvesa je bio Adama Traole čiji je prelazak prošlog ljeta iz Middlesbrougha iznosio 21 milion eura.

"Za mene je velika čast biti dio ovog tima, hoću da ispišem historiju u ovom klubu", rekao je Jimenez koji je potpisao ugovor do 2023. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jimenez je u svojoj debitantskoj sezoni na Ostrvu do sada računajući utakmice Premiershipa i FA Cupa zabio 15 golova.

Top Komentari

niko nikovic
kome je plačen taj novac, od kojeg kluba su ga kupili, ne znam kako ste to zaboravili napisati
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi