Utjecaj Portugalaca je toliko jak da će engleski klub nositi dresove u bojama portugalske zastave

Sve je počelo od Jorgea Mendesa

Utjecaj Portugalaca je toliko jak da će engleski klub nositi dresove u bojama portugalske zastave

E. Škorić

Engleski premierligaš od naredne sezone koristit će i dresove u bojama portugalske zastave.

Portugalski superagent Jorge Mendes je u redove Wolverhamptona, danas stabilnog engleskog premierligaša, doveo brojne portugalske igrače i Wolvese često zovu "Portugalci".

Mendes je postao savjetnik kineskih investitora koji su preuzeli klub, a menadžer kluba postao je Nuno Espirito Santo, bivši golman i prvi Mendesov klijent. Njemu je Mendes najprije sredio posao u Valenciji, a zatim u Portu, koji ga je otpisao nakon sezone bez trofeja.

Mendes je iskoristio svoju razgranatu mrežu u Portugalu i doveo u Wolvese već nekoliko Portugalaca: Helder Costa stigao je za 14,6 miliona eura nakon posudbe iz Benfice, dok je Roderick Miranda došao iz Rio Avea. Wolvesi su priopćenjem negirali da Mendes vodi transfer politiku kluba, što je zabranjeno po pravilima FA-a. Međutim, izjava Nunova prethodnika Paula Lamberta jasno govori tko ima zadnju riječ.

''Moramo primati mišljenja i savjete od nekoga ko je prijatelj s vlasnicima'', rekao je Lambert na odlasku, a jasno je da je taj ''neko'' upravo Mendes.

Koliko to "portugalski" ima ulogu u Wolverhamptonu najbolje svjedoči podatak da će klub na jednom od dresova u narednoj sezoni imati portugalske boje, a klub je to danas objavio.

"Da bismo počastili portugalske igrače, staff i navijače, od naredne sezone imat ćemo boje zastave Portugala na nekom od dresova. Dres će za kupovinu biti dostupan od juna", saopšteno je iz Wolverhamptona.



Potražite više informacija na temu Premier league:

Top Komentari

futbol
Je li moguće da ste zaozbiljno objavili prvoaprilsku šalu?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi