Sezona u Njemačkoj je počela nevjerovatnim rezultatima

Kup mečevi donijeli kišu golova

Sezona u Njemačkoj je počela nevjerovatnim rezultatima

M. Šljivak

Nova fudbalska sezona u Njemačkoj počela je sa dvije utakmice Kupa.

Eintracht Braunschweig je u nevjerovatnom meču pobijedio berlinsku Herthu. Bilo je nevjerovatnih 5:4.

Već u prvom poluvremenu postignuto je pet golova. Kobylanski je zabio za 1:0 u drugoj minuti, a drugi gol domaći zabijaju u 17. minuti kada Mittelstadt pogađa vlastitu mrežu za 2:0.

Hertha se vratila u samo sedam minuta. Lukebakio u 22. i Cunha u 29. minuti su pogađali za 2:2, ali je Kobylanski u 44. minuti nakon promašenog penala zabio za 3:2.

Pekarik u 65. minuti pogađa za 3:3, Kobylanski samo dvije minute kasnije postiže hat-trick za 4:3, a u 73. minuti Abdullahi postiže peti gol za domaće i velikih 5:3.

Konačib 5:4 postigao je Lukebakio u 83. minuti meča, te se Hertha oprostila od DFB Kupa već u prvom kolu.

Mainz je kao gost pobijedio Havelse sa 1:5.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Domaći su na iznenađenje svih imali prednost nakon prvog dijela. U 17. minuti je zabio Plume, ali je u drugom poluvremenu gostujući tim potpuno razbio rivala.

Mateta je zabio tri, pogađali su Szalai i Quiason za konačnih 1:5 i prolaz Mainza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi