Sin legendarnog Andreasa Koepkea priliku traži u "Cvajti"

Pascal napustio Herthu

Sin legendarnog Andreasa Koepkea priliku traži u "Cvajti"

Hertha je danas saopštila da Pascal Kopke nakon dvije godine napušta klub.

24-godišnji napadač, sin legendarnog njemačkog golmana Andreasa Koepkea, karijeru će nastaviti u Nurnbergu, klubu čiji je omladinski pogon i prošao.

Koepke je prije dvije godine stigoa u Herthu iz Erzgebirge Auea za dva miliona eura, ali nikada nije dobio pravu priliku, pa je skupio tek 11 nastupa za berlinski tim u Bundesligi.

Sada će priliku da pokaže koliko vrijedi Koepke tražiti u "Cvajti", u dresu Nurnberga.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

"Moj cilj je bio da se u Herthi dodatno razvijem i napravim sljedeći korak u karijeri. Na kraju sam upisao samo 11 nastupa u Bundesligi, ali dvije godine u Berlinu su bile dobre za mene. Upoznao sam sjajne momke tu i stvorio brojne pozitivne uspomene", izjavio je Koepke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi