Sezona u Rusiji je u punom jeku: Važna tri boda za Šunjića i Dinamo

Premier liga Rusije

Sezona u Rusiji je u punom jeku: Važna tri boda za Šunjića i Dinamo

M. Šljivak

Za razliku od većine drugih država u Rusiji se fudbal igra bez problema, a danas je u susretu 22. kola moskovski Dinamo pobijedio na gostovanju u Groznom ekipu Akhmata s 2:3.

Do važna tri boda u borbi za Evropu Moskovljani su došli uz male probleme protiv posljednjeplasiranog tima na tabeli koji je do damog kraja bio u igri.

Akhmat je dobro ušao u meč i pogotkom Roshija je poveo s 1:0 nakon deset minuta igre. Ipak, u 26. minuti Rausch je izjednačio na 1:1 i ovim rezultatom se otišlo na odmor.

Dinamo je do potpunog preokreta stigao u 50. minuti. Dosuđen je penal kojeg u gol za 1:2 pretvara Philipp.

Nakon što je Skopintesv u 86. minuti zabio za 1:3, činilo se kako će gosti lagano završiti meč. Ipak, da tako ne bude pobrinuo se Glushakov pogotkom za 2:3 u 89. minuti.

Međutim, do kraja meča gosti iz Moskve su uspjeli da zadrže prednost i dođu do tri bitna boda u borbi za izlazak u Evropu. Bh. fudbaler Toni Šunjić odigrao je kompletan meč u pobjedničkom sastavu.

Top Komentari

IvoAndric44
Zato sto ljudi nisu picke kao ovi ostali
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi