Šunjić kod jednog od najplaćenijih igrača svijeta? Igrat će i sa Fellainijem...

Navodno ide u Shandong Lueng

Šunjić kod jednog od najplaćenijih igrača svijeta? Igrat će i sa Fellainijem...

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Toni Šunjić karijeru nastavlja u Kini.

Prema fotografiji koja kruži internetom, Šunjić je stigao na ljekarske preglede s maskom na licu. Pravila su, naime, takva da stranci moraju da nose masku prije obavljanja ljekarskih pregleda. Iste je uspješno odradio, čeka se i potpis i zvanično predstavljanje u novom klubu.

Jučer je ruksi novinar Konstantin Alekseev napisao da Šunjić napušta Dinamo iz Moskve i da odlazi u Kini, ali nije bilo poznato u koji klub.

Navedeno je da je kineski klub ponudio Rusima oko milion eura, a da će 31-godišnjaku plata biti udvostručena.

Sudeći po pisanju nekih kineskih medija, Šunjić prelazi u Shandong Lueng, koji je tragao za stoperom. U ovom klubu igraju i bivše zvijezde engleske Premier lige Graziano Pelle te Marouane Fellaini. Pelle je inače jedan od najplaćenijih igrača na svijetu s godišnjom platom od čak 16 miliona eura.

Šunjić je standardan u redovima kluba iz Moskve od prelaska 2017. godine, a ove sezone odigrao je 13 utakmica.

Top Komentari

Adnanos
Ako je uzdvostrucio platu sa 1 milijon na dva onda nebi trebao biti medju najplacenijima na svijetu. Ali sta ja znam,
0 1
Mowzilla
Mislim da je se ovim potezom pozdravio s repkom, pa nije Begic lud da mu placa letove iz Kine...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi