"Sezona u Seriji A se mora završiti do 30. juna"

Jasna poruka predsjednika Torina

"Sezona u Seriji A se mora završiti do 30. juna"

E. Čaušević
Teme:

Pandemija koronavirusa napravila je totalni haos u cijeloj Evropi, a najteža situacija još uvijek je u Italiji.

Već dvije sedmice u ovoj zemlji je sve blokirano, a prekinuta su i sva sportska takmičenja. Serija A je prekinuta prva i još uvijek nema nikakvih naznaka kada bi se prvenstvo moglo nastaviti.

UEFA je odgodila Evropsko prvenstvo za narednu godinu kako bi se klupska takmičenja mogla završiti. Plan je da se sezona produži do 30. juna, ali mnogi smatraju da će se taj rok probiti.

Međutim, predsjednik Torina, Urbano Cairo, je poručio da bi igranje utakmica nakon 30. juna sve poremetilo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Želim da se ova sezona završi, ali svi termini iza 30. juna će stvoriti probleme. Možemo ugroziti narednu sezonu zbog toga. Igračima treba odmora nakon svega, a potom idu pripreme koje također traju nešto duže. Ako se sezona ne završi do 30. juna onda zaista ne znam kako će se sve to završiti. Mislim da bi se u tom slučaju naredna sezona baš uzdrmala. Moramo pokušati završiti sve do 30. juna, ali ne na silu", rekao je Cairo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi