SFK 2000 neprikosnoven, nove pobjede Lokomotive i Iskre

Odigrano 4. kolo Premijer ženske lige BiH

SFK 2000 neprikosnoven, nove pobjede Lokomotive i Iskre

Samir Mlaćo

U Premijer ženskoj ligi BiH za seniorke igrani su susreti  4.kola, a postignuto je ukupno 17 pogodaka, uz novu veliku pobjedu SFK 2000 Sarajevo.

SFK 2000 Sarajevo nastavio je sa sjajnim igrama, a sa 12:0 Sarajke su deklasirale Mladost iz Poljavnica. Nakon prvih 45.minuta bilo je 6:0, a i drugom poluvremenu  također još šest pogodaka u mreži domaćina.

Za SFK 2000 u ovom susretu u listu strijelaca su se upisale tri puta Alisa Spahić, dva Azra Numanović,  Merjema Medić i Amela Kršo, dok su po jednom mrežu Mladosti zatresle Selma Kapetanović, Melisa Hasanbegović i Dajana Spasojević.

U Modriči su snage odmjerili domaća Modriča i Lokomotiva iz Brčkog, a gošće su slavile sa sigurnih 3:0. Esmeralda Mujkić u 47.minuti načela je mrežu domaćih nogometašica, a pred sami kraj susreta viđena su još dva pogotka. U 88.minuti Aldina Škahić je pogodila za 2:0, da bi konačnih 3:0 postavila Valerija Trninić.

Nogometašice bugojanske Iskre slavile su vrijednu pobjedu na gostovanju kod Radnik Bumeranga iz Bijeljine. U ne baš tako kvlalitetnom susretu pobjednik je odlučen u 77.minuti kada je Marina Lukić zatresla mrežu domaće golmanice Danice Spasojević za prvu gostujuću pobjedu svog tima.

Minimalnu pobjedu upisale su i nogometašice Gradine koje su na svom terenu slavile nad  Banja Lukom. Jedini pogodak viđen je u već u trećoj minuti kada je Rabija Kešetović postigla, ispostavit će se kasnije, odlučujući pogodak.

Nakon četiri odigrana kola SFK 2000 Sarajevo je neprikosnoven uz 12 bodova i gol razliku 37:0, dok je na drugom mjestu Lokomotiva iz Brčkog sa deset bodova. Treće i četvrto mjesto pripada Iskri i Gradini koje imaju po sedam osvojenih bodova, a posljednjeplasirana je Modriča koja još uvijek nema bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi