SFK 2000 prvi fudbalski bh. klub sa šampionskom zvjezdicom na grbu

Odlukom Skupštine SFK 2000 Sarajevo

SFK 2000 prvi fudbalski bh. klub sa šampionskom zvjezdicom na grbu

Grb SFK 2000 Sarajevo u narednom periodu će krasiti šampionska zvjezdica.

Odluka je to koja je, kako je saopšteno iz kluba, donesena na sjednici Skupštine SFK 2000, a uz upute i koordinaciju s N/FSBiH kao organizacijom koja upravlja takmičenjem u bh. fudbalu.

"Zvjezdica" na grbovima fudbalskim klubovima simbolizira brojku osvojenih trofeja u domaćim takmičenja, a SFK 2000 Sarajevo je u svojoj historiji do sada osvojio čak 17 titula prvakinja BiH. S obzirom na to da klub u narednoj kalendarskoj godini slavi 20. godina svog postojanja, apliciranje šampionske zvjezdice na grbu svojevrstan je početak proslave nadolazećeg jubileja, te je jedna od planiranih aktivnosti kako bi se proslavio klupski rođendan.

U klubu se nadaju da će u narednim godinama trenerica Samira Hurem sa svojim izabranicama dostići i brojku do 20. šampionskih trofeja u Premijer ligi BiH za žene, što bi im omogućilo i drugu zvjezdicu.

Danas SFK 2000 Sarajevo se nalazi na popisu 25 najboljih ženskih, fudbalskih klubova u Evropi, a klub s velikim ambicijama i jasnim planom razvoja dočekuje predstojeći period.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi