SFK 2000 Sarajevo bez problema do pobjede nad KS Vllazniom
Trenutak kada Tamara Bojat iz SFK 2000 Sarajevo postiže prvi gol na utakmici

Kvalifikacije za Ligu prvaka u ženskom nogometu

SFK 2000 Sarajevo bez problema do pobjede nad KS Vllazniom

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Danas je u Trening centru N/FSBiH u Zenici odigrana utakmica između SFK 2000 Sarajevo i KS Vllaznia iz Albanije u okviru kvalifikacija za Ligu prvaka grupe 8 u nogometu za žene. Na kraju sasvim zasluženo slavila je ekipa bh. prvaka rezultatom 5:0, te na najbolji mogući način otvorili utakmice u ovoj kvalifikacionoj grupi.

Izabranice Samire Hurem pred oko 300 gledatelja na stadionu u Zenicu odigrale su veoma dobru utakmicu, te su na kraju sasvim zasluženo trijumfovale nad gošćama iz Albanije. Nakon nekoliko poluprilika domaće ekipe u 26. minuti, Tamara Bojat po desnoj strani umakla je odbrani Vllaznia, te prizemnim udarcem u donji lijevi ugao matirala golmanicu ekipe iz Albanije za vodstvo 1:0.

U sudijskom vremenu prvog poluvremena dvije velike šanse za Merjemu Medić, kojoj je dva puta udarce sa sedam metara odbranila Viktorija Panchurova. Međutim samo minutu kasnije, kapitulirala je golmanica gošći, nakon kornera, Alisa Spahić s dva metra pogađa za 2:0, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu gošće su krenule nešto ofanzivnije, ali nisu uspjele da ozbiljnije ugroze gol Envere Hasanbegović. Nakon jednog neuspjelog napada Vllaznije u 56. minuti, uslijedio je brzi kontranapad ekipe iz Sarajeva, a lopte na sedam metara na desnoj strani dolazi do Alme Kamerić, koja rutinski pogađa za 3:0 i visoko vodstvo SFK 2000 Sarajevo. Samo nekoliko minuta kasnije, domaće nogometašice propuštaju dvije velike prilike preko Hamzić i Kamerić, koje su nonšalantno šutirale samo s nekoliko metara što je gostujuća golmanica zaustavila i spasila svoj tim
U nastavku utakmice gošće su imale više od igre, pokušale su postići počasni gol, ali Envera Hasanbegović je bila nesavladiva. U 81.minuti novi gol u mreži ekipe iz Albanije, a četvrti gol na utakmici postigla je Aida Hadžić prizemnim udarcem iskosa s desne strane, nakon sjajnog centaršuta Alise Spahić. Do kraja utakmice još jedan gol u mreži gošći, a strijelac u 92. minuti bila je Jasna Đoković za konačnih 5:0 za ekipu SFK 2000 Sarajevo

Izabranice Samire Hurem narednu utakmicu u okviru kvalifikacione grupe Lige prvaka igraju u petak u Trening centru u Zenici, a protivnik će biti ekipe Agarista-SS Anenii Noi iz Moldavije.

SFK - Vllaznia 5:0

SFK 2000 Sarajevo: Hasanbegović, Crnjak, Đoković, Bojat, Al.Spahić, Kapetanović, Medić, Hamzić, Nikolić, Hadžić i Selimović. Trenerica: Samira Hurem.

KS Vllaznia: Panchurova, Rrahmani, Bajraktari, Maliqi, Muja, Doci, Franja, Pavičević, Gjini, Curraj i Mustafa: Trener: Nikolin Leka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi