SFK 2000 ubjedljivim porazom završio nastup u Ligi prvaka

PAOK slavio sa 3:0 na Koševu

SFK 2000 ubjedljivim porazom završio nastup u Ligi prvaka

Nogometašice SFK 2000 su danas sigurnim porazom od grčkog PAOK-a rezultatom 3:0 okončale svoj nastup u Ligi prvaka za sezonu 2017/2018.

U susretu posljednjeg, trećeg kola grupe 10, SFK 2000 je na stadionu Asim Ferhatović Hase izgubio od najbolje grčke ekipe i tako kvalifikacioni turnir za Ligu prvaka završio na trećem mjestu.

Utakmica je počela loše za naš tim, kojem je trebala pobjeda od dva gola razlike za plasman dalje. PAOK je poveo već u 16. minuti pogotkom Brame, da bi pravi problemi uslijedili kada je Zerina Piskić u 35. minuti dobila drugi žuti karton.

SFK sa igračem manje nije mogao dostojno parirati PAOK-u, čije su nogometašice u 51. minuti povećale prednost na 2:0 preko Strantzali. Samo sedam minuta kasnije, Markou je pogodila za 3:0 što je bio i konačan rezultat susreta.

Zahvaljujući današnjoj pobjedi, PAOK je izborio plasman među 32 najbolje ekipe u Ligi prvaka i to sa maksimalnih devet bodova i gol razlikom 12:0. Na drugom mjestu grupe 10 završila je albanska Vllaznia sa šest bodova, SFK 2000 je treći sa tri, a Bettembourg posljednji bez ijednog boda.

SFK 2000 Sarajevo - PAOK 0:3 (0:1)

SFK 2000: Hodžić, Jašarević, Piskić, Am. Spahić, Al. Spahić, Kapetanović, Medić, Rahmanović, Kuljanin, Spasojević, Aida Hadžić.

PAOK: Peletidou, Kakambouki, Paterna, Adamaki, Vardali, Chatzigiannidou, Markou, Dimitrijević, Strantzali, Brame, Gkatsou.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi