Igračice SFK 2000 iza sebe ostavile i veliki Milan, a samo je jedan klub u regionu bolji od njih

Veliko postignuće

Igračice SFK 2000 iza sebe ostavile i veliki Milan, a samo je jedan klub u regionu bolji od njih

E. Ganibegović

Klupski fudbal u Bosni i Hercegovini je na niskim granama. Naša zemlja je jedna od rijetkih evropskih koja nikada nije dala nijedan klub u UEFA-inim takmičenjima ako računamo mušku kategoriju, no zato su tu žene da osvjetlaju taj obraz, koliko toliko.

Danas je UEFA objavila novu rang listu ženskih fudbalskih klubova, a Bosna i Hercegovina ima čime da se pohvali.

Četrdeseto mjesto u Evropi svakako nije sami evropski vrh, no jeste mjesto o kojem za sada samo sanjati mogu bh. klubovi kada je muška konkurencija u pitanju. 

Pretpostavljate, to četrdeseto mjesto zauzima SFK 2000 koji je u proteklom periodu ostvario brojne uspjehe na evropskoj sceni.

Tako je SFK 2000 i drugi najbolji klub u regionu na toj listi, s obzirom na to da se ispred njih našao samo Spartak iz Subotice koji je 34.

Oglasi

Prvo mjesto na ovoj listi rezervisano je za Barcelonu, drugo za Lyon, a treće za Wolfsburg. Nakon njih slijede PSG i Bayern.

Najboljih deset ženskih fudbalskih klubova u Evropi kompletiraju Chelsea, Arsenal, Manchester City, Juventus i Atletico Madrid.

SFK 2000 je iza sebe ostavio i neke velike evropske klubove, a prvi se tu ističe Milan koji zauzima 55. mjesto na ovoj listi.

Iza predstavnika Bosne i Hercegovina našli su se i klubovi poput PSV-a, Ferencvarosa, Brage, Rangersa, Bešiktaša, CSKA-a iz Moskve i drugih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi