Želje su jedno, realnost nešto sasvim drugo: Debakl SFK 2000 u prvom od dva "historijska" meča

Liga prvaka za fudbalerke

Želje su jedno, realnost nešto sasvim drugo: Debakl SFK 2000 u prvom od dva "historijska" meča

E. Škorić

Aktuelne šampionske Bosne i Hercegovine, fudbalerke SFK 2000, doživjele su težak poraz na Grbavici od ekipe Zuricha u prvom meču play-offa za Ligu prvaka.

Izabranice trenerice Samire Hurem teško su poražene u prvom od dva historijska meča, jer su bordo dame došle na korak od grupne faze najelitnijeg klupskog takmičenja, ali čini se da u ovom trenutku to ostaje samo pusti san.

Gošće iz Švicarske u potpunosti su nadigrale naše predstavnice i na kraju uvjerljivo slavile sa 7:0, pa pred revanš u Schafhaussenu imaju, čini se, nedostižnu prednost.

Razlika u kvaliteti bila je evidentna iako su igračice SFK-a 2000 zajedno sa trenericom vjerovale da su čuda moguća i da će u dvomeču imati kakvu - takvu priliku za historijski plasman.

Švicarke su sav posao obavile već za 45 minuta, kada su vodile 0:3. Povele su već u šestoj minuti golom Humm, a nakon velike greške domaće odbrane, a ista je igračica u 17. minuti povisila na 2:0.

U završnici prvog dijela Vetterlein je povećala prednost Zuricha, da bi Humm u 62. minuti kompletirala hat-trickom sjajnu partiju i ugasila sve nade domaćim igračicama. U 76. minuti Spahić je dobila direktan crveni karton, a sa igračicom više u terenu Švicarke dolaze i do petog gola. Vetterlein je u 80. postigla svoj drugi gol. Razigrane gošće nisu stale na tome, pa je rezervistica Woss u 87. postigla gol za 6:0, a u zadnjoj minuti pao je i sedmi gol... 

Oglasi

Interesantno da je Samira Hurem na poluvremenu u svlačionici ostavila prvu golmanku Hasanbegović, ubacila Hodžić umjesto nje, ali nije bilo pomoći.

Ostaje taj revanš u Švicarskoj za sedam dana, ali on za sada izgleda kao puka formalnost, iako su bh. predstavnice danas imale svoje šanse i rezultat je mogao da bude kudi kamo bolji...

Do historijske šanse SFK 2000 je stigao nakon pobjeda nad Birkirkarom s Malte (4:0), te Clujom iz Rumunije (2:1).

SFK 2000 - Zurich 0:7

SFK: Hasanbegović, Slišković, Am. Spahić, Velagić, Šabanagić, Milinković, Al. Spahić, Spasojević, Kršo, Jelčić, Gačanica.

Zurich: Romero, Megroz, Stierli, Vetterlein, Rey, Hobinger, Markou, Plubel, Pando, Humm, Riesen.

Top Komentari

user1627322078
Apel ovim "djevojkama" da se prestanu bavit ovim i predju na nesto korisnije. Tipa ispijanje kafa po citav dan...
5 3
SarajFK
Opet ste 200 puta bolje od duduka hadzica i njihove skalamerije! Potura volim te
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi