Shakespeare do kraja sezone vodi Leicester

Shakespeare do kraja sezone vodi Leicester

Edmir Škorić

Aktuelnog engleskog prvaka, ekipu Leicestera, do kraja sezone predvodit će Craig Shakespeare.

Shakespeare je naslijedio Ranierija nakon što je ovaj dobiO otkaz. Potom je u dvije utakmice ostvario dvije pobjede i poboljšao atmoseru u ekpi na King Power stadionu.

Zahvaljujući tim pobjedama on će do kraja sezone ostati na klupi Lisica, a njegov primarni zadatak je da zadrži Leicester u ligi. 

Ko zna, ukoliko se Sakespeare pokaže, možda dobije priliku da i naredne sezone trenira ekipu Leicestera, mada je izglednije da bogati vlasnik angažuje novo poznato lice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon 27 kola Leicester je petnaestoplasirani tim Premier lige sa 27 bodova. Slijedi mu revanš osmine finala Lige prvaka protiv Seville (1:2) na King Poweru, pa duel s West Hamom u Londonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi