Leicester ima novog menadžera?
Foto: EPA

Craig Shakespeare dobio povjerenje rukovodstva

Leicester ima novog menadžera?

Midhat Šljivak

Ekipa Leicestera u posljednja dva kola igra mnogo bolje u odnosu na ostatak sezone.

Aktuelni engleski prvak se probudio nakon odlaska Claudija Ranierija, a ekipu na sjajan način vodi Craig Shakespeare, koji je zabilježio pobjede protiv Liverpoola i Hulla.

Iako se očekivalo da će na klupi Lisica umjesto otpuštenog Italijana sjesti neko poznato trenersko ime, na kraju od toga neće biti ništa. Istina, Leicester će do kraja sedmice dobiti menadžera, a to će upravo biti Shakespeare.

Rukovodstvo tima s King Power stadiona zadovoljno je poslom kojeg je ovaj stručnjak napravio u prethodne dvije utakmice. Ekipa igra kao preporođena i odlučeno je da će ovaj stručnjak do kraja sezone ostati na klupi prvaka Premiershipa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Odluku će rukovodstvo tima objaviti tokom sedmice i drugih kandidata za ovu poziciju više nema.

Leicester je sa dvije pobjede pobjegao iz opasne zone. Sada su pet bodova ispred Middlesbrougha koji je prvi u redu za ispadanje, a za vikend ih čeka duel protiv West Hama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti