Shakhtar postavio cijenu za čudo od djeteta i šokirao sve zainteresovane klubove

Čini se da pretjeruju

Shakhtar postavio cijenu za čudo od djeteta i šokirao sve zainteresovane klubove

Esmer Oštraković

Jedan od najtraženijih nogometaša u narednom prijelaznom roku koji počinje za nešto više od mjesec dana biti će zvijezda Shakthtara, Mykhaylo Mudryk.

Mladi nogometaš prošle, ali i ove sezone, briljirao je u dresu svog tima, te je tako skrenuo na sebe pažnju najvećih evropskih timova.

Jedan tim je, barem do sada, pokazao dosta više interesa od ostalih, a radi se o trenutnom lideru na tabeli u Premiershipu, ekipi Arsenala.

Osim Arsenala interes za Mudryka pokazali su i Brentford, Everton, zatim Bayer Leverkusen, Manchester City, Newcastle, Real Madrid i Paris Saint-Germain.

Zaista ovaj nogometaš će imati brojne opcije, od odlaska u neki od najjačih timova na svijetu, do odlaska u neki stabilniji klub gdje bi sigurno više igrao.

Međutim, Shakhtar je odredio cijenu za njega, te će to sasvim sigurno odbiti veliki broj klubova, pogotovo onih, uslovno rečeno, manjih.

Oglasi

Tako će tim koji od januara želi Mudryka u svojoj ekipi Shakhtaru morati da plati čak 100 miliona eura, prenosi Sky Sports.

Mudryk je bio najbolji igrač Shakhtara u Ligi prvaka, te je naravno zbog toga porasla njegova cijela, ali teško da će neko platiti toliki novac zanjega.

Iz njegovog trenutnog kluba smatraju kako je on do sada pokazao samo 60% svog talenta, te da njegov novi klub ima šta da očekuje.

Sam Mudryk je prije nekoliko dana priznao da će uvijek izabrati manji tim u kojem će igrati nego veći u kojem će sjediti na klupi.

Na kraju ostaje da vidimo da li će neki od timova ponuditi 100 miliona eura za njega, a tu naravno prije svega mislimo na Arsenal i Real Madrid.

Top Komentari

MaDaj
Danas svaki kur*c misli da je John Holmes! Hahaha
1 0
StarMoVe
Neka ga zamjenu za jedan F-16.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi