Stigli na meč protiv Reala u Ligi prvaka, a većina najboljih igrača ostala je kod kuće

Šahtar u problemima

Stigli na meč protiv Reala u Ligi prvaka, a većina najboljih igrača ostala je kod kuće

Edmir Škorić

Real Madrid u srijedu u meču grupne faze Lige prvaka dočekuje Šahtar, a Ukrajinci su u Madrid doputovali desetkovani.

Trener Šahtara Luis Castro odlučio je u Kijevu ostaviti čak osam važnih igrača, pozivajući se na činjenicu da nakon pozitivnog testa na novi koronavirus još nisu spremni da odigraju ovaj jako važan i zahtjevan meč.

Na pitanje novinara kako komentira moguću odsustva Sergia Ramosa, pomalo je ogorčeno odgovorio: "Ozbiljno? U Madrid smo došli bez osam igrača, a vi me pitate za Ramosa. Sjajan je igrač, ali kad nedostaje, Real povuče još jednog igrača s klupe vrijednog 50 miliona eura. Teško je usporediti, posljednju smo utakmicu igrali sa sedam igrača starih 20 godina ili manje", kazao je Caastrov.

Sa ili bez tih igrača, Šahtar je autsajder u Madridu, a ovako Real ima daleko lakši put do pobjede koja će biti neophodna na startu nove sezone Lige prvaka i nakon poraza od Cadiza u ligi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi