Crni dan Reala i Barce, pa ovo se nije dogodilo zadnjih 17 godina

Poraženi i jedni i drugi pred El Clasico

Crni dan Reala i Barce, pa ovo se nije dogodilo zadnjih 17 godina

E. Škorić

Real Madrid i Barcelona su jučer u potpunosti razočarali, pa su doživjeli poraze od Cadiza, odnosno Getafea.

Oba tima su poražena sa po 1:0 i u negativnom tonu dočekuju El Clasico koji je na programu sljedećeg vikenda-

Upravo to je natjeralo španske novinare da se zarove u arhivu i pronađu podatak da se punih 17 godina nije desilo da dva najveća španska tima izgube prije El Clasica.

Još 2003. godine godine je Real Madrid izgubio od Real Sociedada, a Barcelona od Deportiva. U El Clasicu nakon toga rezultat je bio 1:1, a strijelci su bili legendarni Ronaldo i Luis Enrique.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon pet odigranih mečeva u La Ligi Real ima 10 bodova i prvi je na tabeli, dok je Barca tek deveta sa sedam bodova, ali ima i utakmicu manje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi