Procurili su iznenađujući i prilično poražavajući detalji o Garethu Baleu u Real Madridu

Jedini koji je odbijao smanjenje plaće

Procurili su iznenađujući i prilično poražavajući detalji o Garethu Baleu u Real Madridu

E. Škorić

Prema "Cadena SER", Gareth Bale bio je jedini igrač Real Madrida koji nije pristao na smanjenje plaće od 10 odsto u sezoni 2019/20 zbog pandemije koronavirusa.

Generalni direktor madridske momčadi Jose Angel Sanchez objasnio je igračima potrebu da žrtvuju dio svoje plaće, a u pregovorima je posrednik bio Sergio Ramos. Španski mediji otkrili su iznenađujuću činjenicu da je Gareth Bale jedini koji je odbio da mu se smanji plaća u sezoni 2019/20.

Cadena SER izvijestila je da je Velšanin rekao da se nije spreman odreći bilo kakvih plaća nakon savjetovanja s nekim oko sebe. Osim smanjenja plaće od 10%, igrači Real Madrida dogovorili su se da će se odreći svojih bonusa za osvajanje La Lige. Također su dali privremeno zeleno svjetlo za još jedno, ovog puta smanjenje plaće za 20% u budućnosti.

Garaeth Bale je prije odlaska iz Real Madrida u Tottenham na posudbu zarađivao 17 miliona eura po sezoni. Trenutno dio njegove plaće isplaćuje Real, a dio ekipa iz Londona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bale je proveo sedam godina u Madridu. Preselio se 2013. iz Tottenhama za tada rekordnih 100 miliona eura. U Madridu je Velšanin dva puta osvojio špansko prvenstvo i četiri puta je osvojio Ligu prvaka, postigavši tri gola u završnim utakmicama ovog natjecanja. Ukupno je u Realu odigrao 251 utakmicu, u kojoj je postigao 105 golova i upisao 68 dodavanja.

U nedjelju je ušao u 72. minuti za Tottenham i tako debitovao ponovo za svoj nekadašnji klub, ali je njegov tim sa njim na terenu prokockao 3:0 vodstvo i dozvolio West Hamu da odnese bod (3:3).

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

MaDaj
Nešto najabsurdnije sto sam ikada vidjeo.... kako to fudbalski timovi posluju kad polusezona bez navijača i već kukaju kako se nema para??? Moramo uzeti od Plate trenutnih igrača da bih platili otkupne klauze njihovih zamjena... i vidi još se ljute lol
5 5
rabodimis
Ako su procurili po podu i nesto uprljali zovite igrace zelje.. oni to za cas pociste i posuse... uopste im nije mrsko..
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi