Shakhtar razbio BATE, sigurna pobjeda Porta

Liga prvaka, grupa H

Shakhtar razbio BATE, sigurna pobjeda Porta

Fudbaleri ukrajinskog Shakhtara u susretu četvrtog kola grupe H ostvarili su visoku pobjedu nad BATE Borisovom, a pobjedu je ostvario i Porto, koji je u gostima bio bolji od Athletic Bilbaoa.

Tim iz Donjecka na kraju susreta slavio je rezultatom 5:0, a za prvi gol u 19. minuti susreta pobrinuo se Srna. U nastavku utakmice Shakhtar je nastavio igrati ofanzivno, pa je tako postigao još tri pogotka, za koje su se pobrinuli Alex i Adriano koji je tri puta matirao golmana Chernika.

U drugom susretu grupe H, Porto je na gostujućem terenu bez mnogo problema nadigrao momčad Athletic Bilbaoa, a konačan rezultat susreta glasio je 2:0.

Iako je Porto tokom čitavog poluvremena bio bolji protivnik, na kraju je do prvog pogotka stigao tek u 56. minuti preko Martineza, da bi u 73. minuti prednost udvostručio Brahimi i postavio konačnih 2:0. 

Porto je nakon današnjeg trijumfa na čelu grupe H sa deset osvojenih bodova, dok se na drugom mjestu nalazi Shakhtar koji ima dva boda manje. BATE drži treću poziciju sa tri boda, a na posljednjem mjestu je Athletic Bilbao koji ima svega jedan bod. 

Liga prvaka, grupa H:

Shakhtar - BATE 5:0 (Srna 19., Alex 48., Adriano 58., 83., 90.)

Athletic Bilbao - Porto 0:2 (Marinez 56., Brahimi 73.)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.