Novo priznanje za bh. sudije: Dijele pravdu na itekako jakom meču Evropske lige

Vjerujemo da će posao u Poljskoj obaviti na najbolji način

Novo priznanje za bh. sudije: Dijele pravdu na itekako jakom meču Evropske lige

S. Mlaćo
Bh. nogometne sudije ponovo su dobile veliko povjerenje.

Naime, na evropskoj sceni igraju se susreti Lige prvaka, Evropske lige i Konferencijske lige, a bh. sudije će dijeliti pravdu na meču Shakhtar Donetska i Rennesa.

Radi se o meču play off-a Evropske lige, a na centru će se naći Irfan Peljto.

Njegovi pomoćnici će biti Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo, također iz BiH. I četvrti sudija je iz naše zemlje, a radi se o Milošu Gigoviću.

Opis nije dostupan.

Svakako se radi o još jednom priznanju i uvjereni smo da će naše sudije posao obaviti na najbolji mogući način.

Oglasi

Blaga uloga favorita pripada timu iz Francuske, no i Shakhtar če pokušati ostvariti što bolji rezultat.

Zbog poznatih dešavanja u Ukrajini, Shakhtar će biti domaćin u Poljskoj, tačnije Varšavi.

Shakhtar je nedavno igrao prijateljski meč u Antaliji protiv FK Sarajevo i slavio sa 4:0. Bila je to jedina pobjeda Ukrajinaca na pripremama, s obzirom da su remizirali sa Mariborom, Ludogoretsom i Koperom. Poraženi su od Austrije Vienn sa 2:1.

Rennes je u francuskom prvenstvu upisao poraz kod Toulousea sa 3:1. Prethodno je poražen i na svom terenu od Lillea i nalazi se u blagoj krizi rezultata.

Ova dva tima posljednji put su se sastali 2005. godine i Shakhtar je slavio kao gost 1:0.

U četvrtak se igraju i preostali mečevi Evropske lige, a u centru pažnje svakako je duel Barcelone i Manchester Uniteda.  Između ostalih isti dan igraju i Ajax – Union Berlin, Salzburg – Roma, Bayer Leverkusen – Monaco, Juventus – Nantes, Sevilla – PSV...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi