Granatiran trening kamp slavnog kluba

Srećom niko nije stradao

Granatiran trening kamp slavnog kluba

E. Škorić

Tokom ratnih borbi oko ukrajinskog glavnog grada Kijeva granatiran je i trening kamp tamošnjeg velikana Šahtara.

Šahtarov trening kompleks nalazi se u blizini Kijeva, a tokom granatiranja je pogođen. Jedna granata pogodila je teren za trening, dok je druga pala na prostoriju s opremom. Srećom, u trenutku granatiranja nikoga nije bilo tu, pa nije bilo povrijeđenih.

Eksperti za eksploziv otklonili su sve moguće opasnosti i trening centar ponovo je u upotrebi, ali naravno niko ga neće koristiti dok traje ratno stanje u Ukrajini.

Podsjećamo, jedan od najvećih timova u Ukrajini trenutno je lider na tabeli ispred Dynamo Kijeva, no prvenstvo je prekinuto 24. februara, na dan kada je krenula invazija Rusije i pitanje je hoće li se i kada nastaviti.

U međuvremenu, ukrajinski timovi pokušavaju trenirati u mirnijim dijelovima zemlje ili izvan granica Ukrajine, pa npr. trener Dynama Mircea Lucescu sa svojim igračima radi u Rumuniji.

[twitter]https://www.facebook.com/fcshakhtar/posts/7419987021377190[/twitter]

Top Komentari

Darkwood
Pa I Srpski fašisti spalise grbavicu, zetru, vijećnicu itd i nikom ništa. To im je u genima.
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi