Shanghai SIPG osvojio titulu prvaka Kine
Čak 56.000 navijača Shanghai SIPG-a prisustvovalo je današnjoj pobjedi i osvajanju prve titule u klupskoj historiji.

Prvi put u historiji

Shanghai SIPG osvojio titulu prvaka Kine

Fudbaleri Shanghai SIPG-a osvojili su kolo prije kraja titulu prvaka Kine jer su danas na domaćem terenu pobijedili Beijing Renhe sa 2:1. 

Tako je ekipa koju sa klupe predvodi Portugalac Victor Pereira osvojila prvu titulu u klupskoj historiji jer je kolo prije kraja pobjegla drugoplasiranom Guangzhou Evergrandeu na nedostižnih osam bodova prednosti.

Shanghai, u čijim redovima igraju i nekadašnje zvijezde Chelseaja i Porta Oscar i Hulk danas je poveo u 20. minuti kada se u strijelce upisao Akhmedov. Već u drugoj minuti nastavka susreta Wu Lei postiže svoj 27. gol ove sezone i postavlja 2:0. Konačan rezultat susreta postavio je Diop u 65. minuti.

Treba dodati i to da je ekipa Shanghai SIPG-a ovom titulom prekinula niz Guangzhou Evergrandea koji je bio prvak sedam puta zaredom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi