Debakl dojučerašnjih Jorgandžija u Kini

Noćna mora Carrasca i Gaitana na debiju za Dalian Yifang

Debakl dojučerašnjih Jorgandžija u Kini

Nicolas Gaitan i Yannick Carrasco su prije nekoliko dana realizovali začuđujući transfer u Kinu, u tamošnji Dalian Yifang, a nije isključeno da su već zažalili odlazak na daleki istok.

Naime, njihov debi u dresu nove ekipe je bio prava noćna mora s obzirom da je Dalian ponižen na gostovanju kod Shanghai SIPG-a. Carrasco i Gaitan su tako svoju kinesku avanturu započeli porazom od čak 8:0.

Dvojica dojučerašnjih Jorgandžija su upisala nastup od prve minute, ali nisu uspjeli pomoći svom Dalianu da izbjegne blamažu.

Shangahai SIPG je poveo nakon svega 28 sekundi, a strijelac gola za 1:0 je bio bivši fudbaler Chelseaja Oscar. Isti igrač je nešto kasnije pogodio i za 2:0, da bi se nakon njega sa bijele tačke u strijelce upisao još jedan Brazilac, nekadašnji napadač Zenita Hulk.

Na odmor se otišlo rezultatom 3:0 u korist domaćina, a u drugom poluvremenu je Oscar kompletirao hat-trick, dok je tri gola u drugih 45 minuta postigao Wu Lei. Konačnih 8:0 je postavio Lu Wenjum u 84. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi