Prvi Kinez koji je potpisao za Bayern: "Prilika koja se pruži jednom u životu"

Shaoziyang novi član Bavaraca

Prvi Kinez koji je potpisao za Bayern: "Prilika koja se pruži jednom u životu"

Edmir Škorić

Kineski golman Liu Shaoziyang danas je potpisao ugovor s Bayernom.

Osamnaestogodišnji čuvar mreže dolazi u kamp Bayerna iz partnerskog kluba Wuhan Three Towns i sa Bavarcima je potpisao ugovor od 30. juna 2025. godine.

Izvršni direktor FC Bayerna Oliver Kahn je hvalio mladog golmana, vjeruje da je pred njim velika budućnost.

"Drago nam je što smo doveli prvog igrača iz našeg partnerskog kluba Wuhan Three Townsa. Ovaj transfer je reklama za našu mrežu u Kini, koju smo izgradili posljednjih godina zajedno s našim osobljem u uredu u Šangaju, kao i našim partnerima u cijeloj regiji", kazao je Kahn."

Voditelj Bayernovog kampa Jochen Sauer: "Liu već neko vrijeme trenira s nama na probnom radu i dobro je napredovao. Vidimo daljnji potencijal u njemu, zbog čega smo dovršili ovo potpisivanje i drago mi je što mogu predstaviti prvog kineskog igrača u Bayernu".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Velika je čast što mi je jedan od najvećih klubova na svijetu dao ovu priliku koja se pruža jednom u životu. FC Bayern ima jako puno navijača u mojoj domovini. Nevjerojatno sam ponosan i sretan".

Ovaj 1,9 metara visoki golman do sada je trenirao sa U19 ekipom Baeyrna, povremeno i sa rezervama te je smješten u Bayernovom omladinskom kampu. Takođe intenzivno radi sa golmanskim koordinatorom Tomom Starkeom i pogađa sate njemačkog jezika kako bi se što bolje prilagodio u novoj sredini.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti