Shaqiri: Guardiola je sa mnom očajno komunicirao

Osvrnuo se i na Hartovu situaciju

Shaqiri: Guardiola je sa mnom očajno komunicirao

Švicarski fudbaler Xherdan Shaqiri tokom epizode u Bayernu imao je priliku sarađivati sa Pepom Guardiolom. 

Guardiola je dolaskom na klupu Manchester Cityja donio brojne promjene, što je na svojoj koži najbolje osjetio Joe Hart, a kako ustvari izgleda saradnja s njim za inostrane medije je otkrio 24-godišnji Xherdan Shaqiri. 

"On je jako dobar trener ako gledamo samo događanja na terenu, ali njegova komunikacija sa mnom je bila očajna", kazao je Shaqiri i potom se osvrnuo na Hartovu situaciju na Etihadu. 

"Guardiola ne priča o tome, samo vas stavi na klupu. Teško je tada za igrača shvatiti, pogotovo kada pročita u medijima da trener hvali tog igrača, a onda ga ostavlja izvan igre. Vidjet ćemo kako će se Pep snaći u Engleskoj. To će mu biti najveći izazov dosad", kazao je Shaqiri. 

Shaqiri je nakon Bayerna otišao u Inter, a potom i u Stoke City. 

"Kada sam stigao u Milano dočekale su me hiljade navijača, a kada sam stigao u Englesku nije bilo nikoga. Dobro, došao je Hughes lično da me pokupi sa aerodroma", riječi su Shaqirija. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi