Shaqiri: Utakmica sa Albanijom je posebna

Švicarac albanskih korijena

Shaqiri: Utakmica sa Albanijom je posebna

Reprezentativac Švicarske Xherdan Shaqiri govorio je za medije uoči predstojeće utakmice sa Albanijom.

Fudbaler Stokea je priznao da će ovaj meč biti poseban kako za njega, tako i za još neke njegove saigrače iz reprezentacije koji vuku porijeklo iz Albanije.

"Rekao sam roditeljima da ćemo izvući Albaniju, a to se i dogodilo. Ta utakmica će biti posebna za mnoge igrače u našoj ekipi, ali već smo igrali protiv Albanije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i bilo je dobro. Ovo je fudbal i igramo za važna tri boda", rekao je Shaqiri, te dodao:

"Čvrsti smo i jaki kao ekipa i mislim da je to naša glavna karakteristika. Imamo i dobre individualce koji mogu riješiti utakmicu, a gajimo i dopadljiv stil fudbala koji se dopada ljudima koji nas gledaju na stadionu".

Švicarska i Albanija će svoj prvi meč u grupi A igrati sutra (subota) s početkom u 15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi