Ligue 1 postaje sve atraktivnija: Stiže i Shaqiri, plata 350.000 mjesečno

Postignut dogovor

Ligue 1 postaje sve atraktivnija: Stiže i Shaqiri, plata 350.000 mjesečno

Admin Čaušević

Dolaskom Lionela Messija francuska Ligue 1 će automatski dobiti na popularnosti i postat će mamac za mnoge igrače. 

U prvenstvu Francuske od sljedeće sezone će vrlo vjerovatno igrati i Xherdan Shaqiri, odlični ofanzivac koji je na marginama u Liverpoolu.

Olympique Lyon je u ponedjeljak poslao prvu ponudu za reprezentativca Švicarske. Radilo se o iznosu od četiri miliona eura što su Redsi odbili.

Međutim, proteklih sati je Lyon povećao svoju ponudu. Dok čeka odgovor iz Engleske francuski klub je već počeo pregovarati sa Shaqirijevim predstavnicima.

L'Equipe piše da bivši prvak Francuske već ima dogovor sa ofanzivcem. Zarađivat će 350.000 eura mjesečno, a potpisat će trogodišnji ugovor.

U Lyonu se nadaju da će u svoje redove uspjeti dovesti i Sardara Azmouna, sjajnog napadača Zenita koji je za sada preskup za popularne Lavove.

Inače, Lyon je novu sezonu otvorio remijem protiv Bresta (1:1) što svakako nije zadovoljilo navijače koji titulu prvaka nije osvojio već 13 godina.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...cuj 4 miliona za ovakvog igraca,jesu li oni normalni?...ja bi ga ostavio u Liverpoolu ako niko ne ponudi vise od 20 miliona...kakavi se invalidi prodaju za 20-30 miliona on sigurno vrijedi tih para.
17 2
user1606502856
Shaqiri > messi ?
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi