Shearer: Samo dva napadača mogu stići moj rekord

Više ne vjeruje Rooneyju

Shearer: Samo dva napadača mogu stići moj rekord

Nekadašnji napadač Newcastle Uniteda Alan Shearer više ne vjeruje u to da Wayne Rooney može stići njegov rekord kada su u pitanju golovi u Premier ligi.

Shearer je tokom karijere bio strijelac čak 260 puta u Premier ligi, a do sada se vjerovao da bi Rooney mogao stići taj rekord. Ipak, napadač Manchester Uniteda igra veoma loše ove sezone te je postigao samo jedan pogodak u Premiershipu na 14 nastupa.

Rooney je trenutno na 194 gola u Premiershipu i Shearer više ne vjeruje da će on biti taj koji će ga stići na vječnoj listi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mislio da da će Rooney to uraditi ili da će barem biti blizu, ali on sada više ne igra tako bitnu ulogu u Unitedu. Ako Harry Kane bude pošteđen povreda i ostane u Premiershoipu, imat će priliku da dostigne moj rekord. Sergio Aguero također igra za veoma szanžnu ekipu kakva je Manchester City, ali mislim da je kod njega najveći problem da li će uopšte ostati u Premiershipu", rekao je Shearer.

Podsjetimo da je Kane do sada postigao ukupno 56 golova u Premiershipu, a ima samo 23 godine, dok je Aguero na 112 golova, a ima 28 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi