Shearer: U Engleskoj postoji samo jedan igrač svjetske klase

Ni Rooney, ni Vardy, ni Kane...

Shearer: U Engleskoj postoji samo jedan igrač svjetske klase

Nekadašnji napadač Newcastle Uniteda Alan Shearer smatra da u reprezentaciji Engleske trenutno postoji samo jedan fudbaler svjetske klase.

Mnogi su se iznenadili njegovim izborom jer to nije ni Rooney, ni Harry Kane, ni Vardy, već golman Joe Hart.

"Joe Hart je jedan od najboljih na svijetu na svojoj poziciji. Ipak, osim njega ne vidim više niti jednog igrača svjetske klase u reprezentaciji Engleske u ovom trenutku. To ne znači da Engleska ne može dobro proći na ovogodišnjem Euru. Viđao sam na evropskim prvenstvima timove sa sjajnim igračkim kadrom i sa igračima svjetske klase koji nisu osvojili ništa", rekao je Shearer i nastavio:

"Ne morate nužno imati fudbalere svjetske klase u timu da bi uspjeli. Igrači koje Engleska trenutno ima su sjajni, ali ne bih rekao da su među najboljima".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi