Sheffield doveo nekadašnjeg fudbalera Manchester Cityja

Ugovor do kraja sezone

Sheffield doveo nekadašnjeg fudbalera Manchester Cityja

Engleski Sheffield United predstavio je danas prvo januarsko pojačanje.

U nastavku sezone za Sheffield United će, kako je saopšteno, nastupati nekadašnji vezista Evertona i Manchester Cityja Jack Rodwell koji je potpisao šestomjesečni ugovor.

Rodwell je bez angažmana bio od ljetos kada se razišao sa Blackburnom, a iako je u proteklom periodu bilo špekulacija da bi mogao pojačati Romu, na kraju je ovaj 28-godišnji fudbaler ostao u Engleskoj.

Potpisivanju ugovora prethodilo je nekoliko treninga koje je Rodwell bio primoran odraditi kako bi se u Sheffieldu uvjerili u kakvom je stanju.

"Jack će biti na raspolaganju već za vikend za FA Kup", poručili su iz kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nekada je Rodwell važio za veliku nadu engleskog fudbala. 2012. godine je za 15 miliona eura iz Evertona prešao u Manchester City i činilo se da je na pravom putu da napravi veliku karijeru, no ipak stvari su u međuvremenu krenule nizbrdo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi