Ahmedhodžić stigao na radar klubova iz Premiershipa, ali Sheffield je "papreno" odgovorio
FOTO: Sheffield United

Ne žele tek tako pustiti jednog od najboljih fudbalera

Ahmedhodžić stigao na radar klubova iz Premiershipa, ali Sheffield je "papreno" odgovorio

H. Zilić

Sheffield United igra sjajno ove sezone u engleskom Championshipu. Nakon 26 odigranih kola nalaze se na drugoj pzoiciji sa 51 osvojenim bodom i sa liderom Burnleyem sigurno koračaju prema povratku u Premiership, a jedan od lidera tima na terenu je naš defanzivac Anel Ahmedhodžić.

Ahmedhodžić je nakon dolaska iz Malmea pokupio simpatije navijača Sheffielda.

Odigrao je nekoliko sajajnih mečeva, a pokazao se kao koristan i u fazi napada.

Trentuna Anelova vrijednost je deset miliona eura, a ugovor sa Sheffieldom ima do ljeta 2026. godine.

Naravno, svojim dobrim igrama privukao je pažnju na sebe pa su počela razna pisanja po ostrvskim medijima, a nove informacije govore da Sheffield neće pustiti Ahmedhodžića ispod cifre od 30 miliona eura.

Interes za našeg reprezentativca pokazali su klubovi iz Premiershipa. Ranije su već zainteresovnai bili Southampton i Nottingham Forest, a sada je Ahmedhodžić na radaru West Hama i Leicestera.

Oglasi

Naravno, ovo su sve špekulacije na Ostrvu koje će se sve više širiti dok traje januarski prelazni rok, ali u Sheffieldu su dali jasan znak da našeg defanzivca neće tek tako pustiti. Bh. reprezentativac je i jedan od najkorisnijih fudbalera u Championshipu, tako da će i to igrati veliku ulogu u slučaju eventualnih konkretnijih pregovora sa nekim od klubova.

Sheffieldove igre su stavile na izlog još neke fudbalerpa su tako na radaru Sander Berge i Oliver McBurnie, međutim u timu iz grada čelika očigledno imaju jasnu transfer politiku.

Do kraja sezone bi se trebalo desiti malo čudo da Sheffield ne bude ponovo član engleskog Premiershipa, a sam ulazak u društvo najboljih zahtjevat će i pojačanja, tako da nema sumnje da će u jednom od najstarijih engleskih klubova dobro razmisliti o svemu.

Što se tiče Ahmedhodžića, pored Malmea i Sheffielda nosio je još dres Bordeauxa i Hobro, a igrao je i u omladinskim kategorijama Nottinghama.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine skupio je 18 nastupa i postigao jedan pogodak.

Top Komentari

Arnel925
Igračina nema dalje. Ovo će biti stub naše reprezentacije u budućnosti.
6 0
Krivaja Zavidovići
Repka u nekom budućem periodu: Kovačević na golu (ne vjerujem da će otići igrati za Srbiju, oni imaju 2-3 mlada golmana dok će ovdje biti siguran "broj 1"); bekovi: Dedić, Gazibegović, Semić...štoperi: Ahmedhodžić, Hadžikadunić, Muharemović...vezni: Huseinbasić, Tahirović, Bašić, Danilović... napad: Hamulić. Još se tu može računati i na Demirovića, Hadžiahmetovića, Menala, Šarića, Gojaka... Valjda će iskočiti još poneko novo ime, potanki smo na krilima, špicu...
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije