Digao sebi cijenu: Englezi bruje o potezu Anela Ahmedhožića protiv Coventryja

Igra odlično u Sheffield Unitedu

Digao sebi cijenu: Englezi bruje o potezu Anela Ahmedhožića protiv Coventryja

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić pred početak ove sezone napustio je Malmo i odlučio je potpisati za Sheffield United što se ispostavilo kao odličan potez. Sheffield je sinoć na svom terenu pobijedio Coventry sa 3:1, a upravo je Ahmedhodžić svojim potezom oduševio cijelu Englesku.

Ahmedhodžić je odlaskom u Englesku napravio pun pogodak iako su mnogi bili skeptični što je izabrao da igra u Championshipu, ali ispostavilo se da je bh. defanzivac donio pravu odluku.

Ekspresno se izborio za status prvotimca u svom klubu i oduševio je navijače Sheffield Uniteda svojim sjajnim igrama.

Ovaj 23-godišnjak je u dresu engleskog kluba u dosadašnjem dijelu sezone upisao ukupno 19 nastupa, te je zabio čak četiri gola i uspio je da upiše dvije asistencije što je odličan učinak.

Ahmedhodžić je i sinoć odigrao cijelu utakmicu u pobjedu protiv Coventryja i ponovo je bio glavna tema nakon utakmice.

Sheffield je slavio pred svojim navijačima sa 3:1 golovima McAteea, Clarka i Doylea, dok je jedini pogodak za gostujući klub postigao Gyokeres u samom finišu ove utakmice kada je pitanje pobjednika već bilo riješeno.

Oglasi

Iako se nije upisao u listu strijelaca bh. reprezentativac je bio dosta dobar na terenu, a jedan potez je posebno sve oduševio.

To je trenutak kada je Ahmedhodžić fantastičnom intervencijom u posljednjem trenutku izblokirao jednog igrača Coventryja i spasio je svoj gol iako su mnogi već loptu vidjeli u mreži Sheffielda.

Ovaj video je i Sheffield objavio na zvaničnom Twitter profilu, a potez Ahmedhodžića izazvao je oduševljenje engleske javnosti.

"Kakav klizeći start. Anel Ahmedhodžić. Besprijekoran klizeći start", stoji u opisu Sheffield Uniteda na Twitteru.

Englezi smatraju da neće biti iznenađenje ukoliko Ahmedhodžić već nakon jedne sezone napusti Sheffield i potpiše za neki klub iz Premiershipa jer je već na sebe skrenuo pažnju.

Sheffield Uniteda ga je ljetos platio 4.5 miliona eura, ali sigurno da će za njega tražiti mnogo više novca ukoliko bude zainteresovanih ekipa. Bh. reprezentativac s ovim klubom ima ugovor do ljeta 2026. godine.

Top Komentari

edo79
Dobar igrač, puno sreće ti želim..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi