Dečko je u formi karijere: Novo veliko priznanje za Anela Ahmedhodžića
Reprezentativac Bosne i Hercegovine koji ima najbolju sezonu.

Nakon gola i asistencije u derbiju

Dečko je u formi karijere: Novo veliko priznanje za Anela Ahmedhodžića

E. Ganibegović

Sheffield United je u derbiju kola engleskog Championshipa slavio visoku pobjedu, a važnu ulogu u trijumfu odigrao je i naš Anel Ahmedhodžić koji je sada za svoj nastup adekvatno nagrađen.

Derbi 20. kola engleskog Championshipa odigrali su prije dva dana Sheffield United i Burnley.

Domaći tim slavio je visoku pobjedu od 5:2, a veliku ulogu u trijumfu odigrao je i bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić koji je postigao gol i dodao asistenciju.

Sheffield je nakon ovog trijumfa ostao u igri za prva dva mjesta koja vode direktno u Premiership.

Nakon ove utakmice Sheffield je treći s 35 bodova, tri boda iza Burnleyja i bod iza Blackburna s tim da ova dva tima imaju po utakmicu više od Anelovog tima.

Za Ahmedhodžića je ovo bio četvrti gol i druga asistencija u sezoni što je sjajan učinak za jednog defanzivca, a za svoj nastup je adekvatno nagrađen.

Naime, prema portalu WhoScored.com, Anel Ahmedhodžić je ponovo našao svoje mjesto u idealnom timu kola.

Championship - Najboljih XI 20. kola.
Championship, 20. kolo - Najboljih XI.

Tako je Anel Ahmedhodžić nastavio sa sjajnom formom i definitivno je ove sezone najsvjetlija tačka kada su u pitanju svi bh. fudbaleri.

Naredna utakmica našeg Anela očekuje već sutra kada njegov tim dočekuje Rotherham u zaostaloj utakmici devetog kola Championshipa. 

Promo

Top Komentari

haris1000
Dedic,Gazibegovic,Ahmethodzic, Hadzikadunic,odbrana za narednih 10 godina.koja će.nas odvesti na Evropsko,akobogda
2 1
user1582456981
Bravo momce
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi