Sheffield zadao novi udarac Mourinhovom Tottenhamu

Slavili sa 3:1

Sheffield zadao novi udarac Mourinhovom Tottenhamu

E. Čaušević

Fudbaleri Sheffield Uniteda večeras su na svom terenu pobijedili Tottenham sa 3:1 u meču 32. kola engleskog Premiershipa.

Nakon pola sata igre domaći tim uspio je da povede sa 1:0 kada se u kaznenom prostoru gostiju najbolje snašao Berge. Već u narednom napadu Kane je poravnao na 1:1, a onda je sudija diskutabilnom odlukom poništio ovaj gol Tottenhama zbog igranja rukom.

U nastavku meča očekivalo se da će gosti krenuti po preokret, ali se to nije desilo. Sheffield je nastavio s veoma dobrom igrom, te je uspio da riješi pitnaje pobjednika u drugom dijelu.

Domaći su u 69. minuti poveli sa 2:0 golom Mousseta, dok je u 84. minuti McBurnie pogodio za 3:0 i već tada je bilo jasno ko će slaviti u večerašnjoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja utakmice Tottenham je uspio da ublaži poraz nakon što je Kane pogodio za 3:1 u 90. minuti meča.

Sheffield je sada na sedmom mjesti sa 47 bodova i sigurno da je jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone. Tottenham je deveti i ima dva boda manje u odnosu na večerašnjeg rivala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti