Japanski fudbaler postao svjetski hit: Ovo nisu radili ni najbolji fudbaleri svijeta

Publika je bila u čudu

Japanski fudbaler postao svjetski hit: Ovo nisu radili ni najbolji fudbaleri svijeta

Haris Zilić

Početak aprila u fudbalskom svijetu obilježio je 23-godišnji napadač Shuto Machino član japanskog Shonana. Igrač za kojeg mnogi ranije nisu čuli, ali danas su dobro upoznali.

U šestom kolu japanske J1 league, Shonan je na svom terenu deklasirao Gamba Osaku rezultatom 4:1.

Pomenuti Machino je bio prva violina susreta i uradio je nešto što nisu ni najbolji fudbaleri svijeta vjerovatno u svojim karijerama.

Machino je na utakmici uputio ukupno četiri udarca prema golu gostiju i sve lopte su završile u mreži i to samo za 21 minutu igre!

U 21. minuti Machino je iskoristio komičnu reakciju golmana tima iz Osake Koseija Tanija i lagano zatresao mrežu za 1:0.

U 38. minuti nova komična situacija u odbrani Gambe, dosta konfuzije, lopta se na kraju odbila do Machina i to je bilo 2:0.

Oglasi

Nije tu bio kraj, već u 40. minuti golman Tani pravi novi kiks, a Machino majstorski pogađa za 3:0 i konačno u 42. minuti na asistenciju Nakana, Machinoo postiže jedan od najlakših golova u karijeri za 4:0.

Nevjerovatan učinak japanskog fudbalera. Četiri gola iz četiri šuta prema golu za 21 minutu igre i tri gola u razmaku od četiri minute.

Video pomeutih golova već se širi društvenim mrežama i nema sumnje da je Shuto Machino postato senzacija mjeseca možda i godine.

Na kraju dodajmo da je u pomenutoj utakmici Gamba Osaka do gola došla u 63. minuti preko Jebalija, a isti igrač je promašio penal u 90. minuti utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi