Šubićevac ima novog ljubimca i ponovo dolazi iz BiH

Luka Juričić vodi Šibenik u elitu

Šubićevac ima novog ljubimca i ponovo dolazi iz BiH

A. Beganović

Nakon osam godina NK Šibenik će se vjerovatno vratiti u društvo najboljih hrvatskih klubova.

Naime, nakon jedanaest odigranih kola, klub u kojem su svojevremeno zapažene uloge imali brojni bosanskohercegovački fudbaleri, nalazi se na čelu drugoligaške tabele sa 30 osvojenih bodova.

Devet manje od ekipe sa Šubičevca na svom kontu ima Orijent, a mediji u susjedstvu uvjereni su da Šibenik ovaj put šansu za povratak u društvo najboljih neće prokockati kao u nekim ranijim sezonama.

Zanimljivo je, da i danas čak trojica bosanskohercegovačkih fudbalera nastupaju za Šibenik, a to su nekadašnji reprezentativac naše zemlje Boris Pandža, zatim Branimir Barišić i Luka Juričić.

Upravo ovaj posljednji, koji je za juniorsku selekciju naše zemlje odigrao pet mečeva i pritom postigao dva pogotka, je najzaslužniji za dobre igre Šibenika.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Mladi 22-godišnji ofanzivni fudbaler koji je nastupao za Široki Brijeg, najbolji je strijelac ekipe sa Šubičevca. Postigao je šest pogodaka u pvenstvu uz dvije asistencije, i kako se sada čini, stopama će aktuelnih fudbalera Željezničara, Ermina Zeca i Mehmeda Alispahića, koji su svojeveremno sezone završavali kao najbolji strijelci Šibenika. Zec u tri navrata, a Alispahić jednom.

Na kraju dodajmo, da je Juričić nastupao za omladinske selekcije Međugorja, Zrinjskog i Širokog Brijega, a u seniorskoj karijeri osim za Šibenik i Široki Brijeg igrao je još za Neretvu iz Metkovića i Neretvanac iz Opuzena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi