Hiroš zabio pogodak protiv "svojih", ali tuga na Šubićevcu sve veća
FOTO: HNK Šibenik

Šibenik sada samo čudo može spasiti

Hiroš zabio pogodak protiv "svojih", ali tuga na Šubićevcu sve veća

H. Zilić

Veoma važan meč u 35. kolu HNL-a odigrali su Šibenik i Osijek. Domaćima su bodovi trebali u borbi za opstanak, a Osijeku u borbi za Evropu i vidjeli smo dosta efikasan fudbal na Šubićevcu. Gosti su slavili sa 4:1.

Dobro je počelo za goste iz Slavonije. U četvrtoj minuti Lucumi postiže autogol i to je bilo 0:1 za Osijek.

Bilo je još prilika u prvom poluvremenu pa je i čudo kako je viđen samo jedan pogodak u prvih 45 minuta.

U drugom poluvremenu ofanzivan fudbal s obje strane, dosta lijepih akcija, prilika, a u 62. minuti novo slavlje za goste. Jurčević je asistirao, a Mierez pogodio za tada ozbiljnih 0:2.

Deset minuta nakon drugog gola Osijeka penal za Šibenčane.

Loptu je uzeo bh. fudbaler Amer Hiroš koji je upravo u Šibeniku na posudbi iz Osijeka i bio je siguran protiv "svog" kluba za 1:2.

Oglasi

Nada Šibenika i veselje kratko su trajali. U 76. minuti Mierez postiže svoj drugi gol za 1:3, asistent je bio Bukvić.

Konačan udarac Šibeniku zadao je Nejašmić golom za 1:4 u 80. minuti, a 1:4 je bio i konačan rezultat utakmice.

Šibenik je fenjeraš HNL-a sa 27 bodova, dva boda manje i utakmicom više od Gorice. Opstanak je sada blizu čuda.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Šibenčanima treba trijumf protiv Hajduka na Poljudu u posljednjem kolu i da se nadaju da će Gorica izgubiti naredna dva meča. U ovom kolu Gorica za vikend dočekuje Varaždin i tu bi već mogle biti ugašene nade Šibenika za opstanak u HNL-u ove sezone.

Osijek je večerašnjim trijumfom skočio na četvrtu pozciju sa 49 bodova, bod više i utakmicom više od Rijeke i četiri boda više od Istre i Varaždina. U dobroj su poziciji u borbi za Evrope prije posljednjeg kola kada u izravnom duelu dočekuju Rijeku.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi