Osijek je uložio veliki novac i doživio razočarenje: Bugojanac će pokušati spasiti sezonu

Za vikend su nastavili negativnu seriju rezultata

Osijek je uložio veliki novac i doživio razočarenje: Bugojanac će pokušati spasiti sezonu

S. Mlaćo

HNK Osijek je jedno od većih razočarenja u SuperSport HNL.

Osiječani su uložili pravo bogatstvo, no doživjeli veliko razočarenje.

Trenutno su na petom mjestu, a već pet utakmica ne znaju za pobjedu. Ceh je platio sada već bivši trener Borimir Perković koji je ekipu vodio na samo sedam utakmica.

On je naslijedio Rene Pomosa, a sada bi na klupu Osijeka trebao rođeni Bugojanac Stjepan Tomas.

Tomas se nedavno povezivao i sa pozicijom sportskog direktora Dinama, no nije na kraju dogovorena saradnja.

Oglasi

Sa Osijekom bi ugovor trebao potpisati na godinu i pol dana, što znači da ga u klubu vide i za narednu sezonu, a ne samo kako bi ugasio požar.

Tomas je posljednji angažman imao u Sheriffu iz Tiraspola, a vodio je i Goztepe, te Rizespor, Antalyaspor, Basaksehir...

Kao igrač Tomas je za reprezentaciju Hrvatske upisao 49 nastupa, a prošao je i sve omladinske selekcije Vatrenih. Nastupao je u Turskoj, Rusiji, Italiji...

Situacija u hrvatskom nogometnom prvenstvu je sasvim jasna.

Dinamo je na pragu nove titule prvaka i ima 67 bodova, a Hajduk ima deset manje. Rijeka je na 41., dok Slaven Belupo ima 40.

Oglasi

Osijek je na 39 i biće zanimljivo u borbi za Evropu do kraja sezone.

Na dnu su Šibenik i Gorica. Gorica je bila skoro prežaljena, no sada je sjajno zaigrala i sa tri vezane pobjede pretekla prvog rivala.

Gorica ima dva boda prednosti.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi