Sigurna pobjeda Širokog protiv Veleža

Trijumf Širokog

Sigurna pobjeda Širokog protiv Veleža

Midhat Šljivak

Nogometaši Širokog pobijedili su danas u pripremnom susretu ekipu Veleža s 3:1.

Gotovo sve zanimljivo u ovom meču viđeno je u prvih pola sata utakmice, kada su postignuta četiri pogotka.

Tim s Pecare je do vodstva stigao u osmoj minuti. Dosuđen je penal, a precizan izvođač je Ivan Krstanović za prednost od 1:0.

Velež je izjednačio deset minuta kasnije. Mujezinović je iskoristio lošu reakciju odbrane Širokog i matirao je Bilobrka za 1:1.

Široki potom kreće žestoko prema golu Rođenih. U 23. minuti su uzdrmali prečku, da bi zatim u samo dvije minute postigli dva pogotka. Prvo je u 25. minuti Barišić pogodio za 2:1, a minut kasnije Krstanović povećava prednost na 3:1.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je Široki bio mnogo bolji. Stvorili su nekoliko sjajnih šansi pred golom Almina Abdihodžića, koji je dobio šansu da brani u nastavku. Međutim, golman Veleža je sačuvao svoju mrežu, te je meč završen pobjedom Širokog od 3:1.

Pripremni meč:

Široki - Velež 3:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki: Bilobrk, Pandža, Barišić, Ćorić, Čabraja, Krstanović, Menalo, Sesar, Zlomislić, Marina, Marković.

Velež: Rahimić, Krcić, Memić, Zvonić, Petrović, Avdić, Penesso, Mujezinović, Rodrigo, Handžić, Ćemalović.



Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije