Druga liga Jug: Domaćini nemilosrdni, gostima samo bod

Tomislav na čelu tabele

Druga liga Jug: Domaćini nemilosrdni, gostima samo bod

Adnan Beganović

Odigrano je svih osam susreta 6. kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovina grupa Jug, a gosti su osvojili samo bod.

Jedini bod od gostujućih ekipa u 6. kolu uspio je osvojiti Troglav, koji je remizirao sa Kupresom (1:1). Ekipa iz Livna do prednosti je stigla golom Branimira Velića u 55. minuti, da bi Sejdin Mustafić u 79. pogodio za konačnih 1:1.

Vodeći Tomislav je rezultatom 4:1 savladao Šujicu, a svih pet golova postignuto je u drugom poluvremenu. Šujića je preko Ivana Pašalića stigla do prednosti u 52. minuti, da bi Mario Šimić u 75. poravnao na 1:1. I onda od 87. do posljednjeg sudijskog zvižduka Tomislav postiže tri pogotka. Zvonimir Tirić pogodio je u 87., Josip Bagarić u 89., a u sudijskoj nadoknadi tačku na "i" je stavio Mario Pavić.

Sloga iz Gornjeg Vakufa je bila bolja od do ovog kola vodećeg Brotnja (2:1). Alen Latić i Vladimir Grubeša su pogađali za Slogu, a Vlado Soldo za Brotnjo.

Golovima Darka Raguža i Borisa Katičića Stolac je rezultatom 2:0 savladao Igman, a istim rezultatom uz golove Marka Žulja i Petra Martinovića Grude su savladale Blagaj.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Turbina je bila bolja od Klisa (2:1), koji je do prednosti stigao u 75. minuti gooom Berna Šimunovića. No, u 82. i 85. Seid Zukić i Miralem Zuhrić postižu golove za preokret i pobjedu Turbine.

Istok Kamber i Edib Velagić pogađali su za pobjedu Kamešnice nad Neumom, dok je Rama golovima Stipe Babića (2x) i Marija Bele, te Darija Topića sa ubjedljivih 4:0 savladala Posušje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.