Sigurne pobjede SFK 2000, Iskre, Banja Luke i Radnika

10.kolo Premijer lige za žene

Sigurne pobjede SFK 2000, Iskre, Banja Luke i Radnika

S. Mlaćo

U nedjelju su odigrana četiri susreta 10.kola Premijer lige BiH za žene, a postignuto je čak 28 pogodaka. 

Najviše, čak 16, viđeno je u Etno Selu Stanišići u Bijeljini gdje je domaći Radnik Bumerang sa nevjerovatnih 15:1 deklasirao Mladost iz Poljavnica. Gošće su nastavile sa omalovažanjem takmičenja i Takmičarskih organa Premijer lige za žene te ovaj put doputovale sa devet igračica. Domaće su to maksimalno iskoristile, a  het-trick su postigle Jelena Milović, Vesna Njeguš i Valentina Šakotić. Dva puta se u listu strijelaca upisala Rada Mićić i Nikolina Milović, te jednom Anja Stević i Milana Jović. Jedini pogodak za Mladost postigla je Sara Kreća.

SFK 2000 je u Srebreniku nastavio sa pobjedničkom serijom, te savladao Gradinu sa 3:0. Izabranice Samire Hurem povele su u 31.minuti preko Alme Kamerić, da bi posao u drugom poluvremenu sa dva pogotka završila Merjema Medić.

ŽNK Iskra iz Bugojna nakon dva vezana poraza savladala je na svom terenu drugoplasiranu Lokomotivu iz Brčkog sa 3:1. Domaće su u vodstvo došle već u sedmoj minuti preko Irene Bjelice, a u 14.minuti za 2:0 je pogodila Lejla Koluh. Pet minuta kasnije gošće smanjuju na 2:1 pogotkom Aldine Škahić, a konačnih 3:1 u 79.minuti postavila je Ulmija Lužić.

Nogometašice Banja Luke iz kola u kolo igraju sve bolje, a sjajnu formu potvrdile su u Modriči gdje su sa 5:0 savladale domaće nogometašice koje nisu imali riješenje za raspoloženje Banjalučanke. Čak četiri pogotka djelo je Dijane Cvijić, a jedan je dodala Sumeja Bektaš. 

Na tabeli je od samog početka sezone u vodstvu SFK 2000 Sarajevo sa 27 osvojenih bodova i utakmicom manje, dok je Lokomotiva druga i ima 20 bodova, te također utakmicu manje.

Gradina je treća sa 17 bodova, a Iskra četvrta sa 16. Na dnu su Mladost i Modriča sa po tri boda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi