"Sigurno ću igrati za reprezentaciju"

Najbolji bh. košarkaš Mirza Teletović za SportSport.ba

"Sigurno ću igrati za reprezentaciju"

Najbolji bh. košarkaš Mirza Teletović odlično je počeo novu sezonu. U  prva tri kola ACB lige bio je najbolji igrač Caje Laboral, dok je u  utakmicama protiv NBA klubova Memphisa i San Antonija pokazao da može igrati i protiv njih.

"U prva tri kola smo upisali dvije pobjede što je dobro s obzirom da imamo dosta novih igrača. Sigurno treba dosta vremena da se uklope u tim. Imali smo i problem zbog povrede novog igrača Haislipa, ali biće dobro", kaže na početku razgovora za SportSport.ba Mirza Teletović.

U ljetnom prelaznom roku Caja Laboral je ostala bez nekoliko igrača prije svih najboljeg igrača ACB lige prošle sezone Tiaga Splittera. U klub je stiglo i nekoliko pojačanja među kojima se ističu Nemanja Bjelica i Marcus Haislip.

"Košarka je takav sport da uvijek neko dolazi neko odlazi. Navikavamo se bez Splittera, ali je stiglo i dosta novih igrača koji imaju kvalitet. Kao što sam već rekao trebaće vremena da se uklope u tim", kaže naš najbolji košarkaš.

Caja Laboral, ranije kao Tau Ceramica, uvijek ima visoke ciljeve. Iznimka nije ni ova sezona. Tim Duška Ivanovića uvijek ima ambicije da se bori za trofeje u domaćem prvenstvu, te da u Euroligi ode što dalje. Što se tiče ličnih planova Mirze kada je u pitanju odlazak iz kluba naš as kaže:

"Vidjećemo, ništa još ne znam. Sve zavisi od kluba, kako oni odluče tako će biti", kaže Mirza Teletović. NBA liga je njegov san, što nije nikad krio, ali kaže kako će odluku o odlasku donijeti u dogovoru s klubom.

Kada je u pitanju ime Mirze Teletovića posljednjih godina je uvijek aktuelna tema reprezentacija. Zbog povrede Mirza ljetos nije igrao za reprezentaciju u kvalifikacijama za Eurobasket u Litvaniji. Zbog proširenja broja učesnika naša reprezentacija je dobila šansu da igra. Teletović kaže da će sigurno igrati u Litvaniji.

"Nema dileme, sigurno dolazim", bio je jasan naš reprezentativac od kojeg javnost očekuje da nas konačno povede ka dobrom plasmanu na Eurobasketu.

Nova sezona Eurolige počinje ove sedmice. Caja Laboral prvu utakmicu igra na svom parketu protiv Maccabija kojeg je Mirza "uništio" prošle prošle godine u Tel Avivu. Mirza smatra da će ove sezone nekoliko klubova voditi bitku za naslov prvaka Eurolige.

"Pred nama je Maccabi i tu utakmicu trebamo dobiti. Što se tiče kandidata za naslov prvaka tu su Barcelona, koja ima zaista jak sastav, CSKA svakako, Olympiakos ima novog trenera i od njih treba očekivati dobre igre, a ne treba otpisati ni ostale klubove", zaključio je Teletović za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.