Sikiraš: Sretan sam što sam se priključio juniorima

Mladi košarkaš se priključio juniorima

Sikiraš: Sretan sam što sam se priključio juniorima

D. Rakanović

Evropsko juniorsko prvenstvo počinje sutra u glavnog gradu Slovačke Bratislavi i trajaće do 6. augusta. 

Među najboljim ekipama naći će se i reprezentacija Bosne i Hercegovine, predvođena selektorom Borisom Džidićem. 

Bh. tim se na Eurobasketu nalazi u grupi D s domaćom selekcijom Slovačke, aktuelnim prvakom Evrope Francuskom i reprezentacijom Latvije. 

Pred put u Slovačku ekipi se priključio i Njegoš Sikiraš koji je od početka priprema bio sa seniorskom reprezentacijom. 

Stručni štab seniorske reprezentacije BiH na čelu sa Duškom Vujoševićem odlučio je da dopusti Sikirašu da se priključi juniorima i zaigra na Evropskom prvenstvu. 

"Jako sam sretan što sam se priključio ovoj ekipi. Došao sam da pomognem koliko mogu i nadam se da ću u tome i uspjeti. Dat ću svoj maksimum, to je sigurno. Kada su u pitanju očekivanja, ona nisu velika, jer nismo u punom sastavu. Najvažnije je da damo sve od sebe i da igramo utakmicu po utakmicu", rekao je Sikiraš. 

On je karijeru započeo u klubu Tri poena, potom je prešao u Budućnost iz Bijeljine, odakle je otišao u italijansku Stella Azzurru. Od prošle sezone član je španske Fuenlabrade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi