DFB suspendovao fudbalera koji je igrao pod lažnim imenom
Foto - EPA

Napadač Stuttgarta kažnjen

DFB suspendovao fudbalera koji je igrao pod lažnim imenom

M. Šljivak

Napadač Stuttgarta Silas Katompa Mvumpa (22) suspendovan je i novčano je kažnjen od strane Fudbalskog saveza Njemačke jer je igrao pod lažnim imenom.

Ovaj 22-godišnji fudbaler otkrio je nedavno svoj pravi identitet, a prethodnih nekoliko godina igrao je pod imenom Silas Wamangituka.

DFB je protiv njega pokrenuo istragu i na kraju je donio odluku o suspenziji i novčanoj kazni.

Tako će Katompa Mvumpa biti suspendovan na tri mjeseca i neće moći da igra do 11. septembra, a dobio je i novčanu kaznu od 30.000 eura.

Iz Stuttgarta su poručili kako im je drago što je slučaj konačno završen.

Oglasi

"Bilo nam je jasno da će Silas biti sankcionisan od strane DFB-a i po pravilima je moralo biti tako"; rekao je sportski direktor Stuttgarta Sven Mislintat i dodao je:

"Tužioci su uzeli u obzir posebne okolnosi oko njegovog slučaja. Sretni smo što je ovaj slučaj konačno zatvoren".

Fudbaler iz Konga je tvrdio da ga je menadžer natjerao da promijeni ime i prezime i da je on krivac za sve.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Katompa Mvumpa je prošle sezone proglašen za najboljeg novog igrača u Bundesligi.

Top Komentari

_ZIJAGA_
Isto tako 56SENAL treba kazniti..jer njihovi navijaci pricaju da navijaju za VELIKANA..Svi znamo da to NIJE ISTINA, jer NEMAJU KLEMPU..
0 4
dinass
Jake kazne za lazno predstavljanje,sad cega Njemacka policija tek teretiti jer je onda morao da ima i lazne dokumente sto je osnov za deportaciju i zabranu ulaska u zemlju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi