Njemački savez će sutra saopštiti odluku za Sosu, a Hrvati su je već saznali

Preokret u slučaju lijevog beka Stuttgarta

Njemački savez će sutra saopštiti odluku za Sosu, a Hrvati su je već saznali

S. Mlaćo
Borna Sosa ipak neće obući dres selekcije Njemačke.

Mladi reprezentativac Hrvatske prije par dana je potvrdio da se oprašta od selekcije Hrvatske i da će u seniorskoj konkurenciji nastupati za Njemačku, no desio se veliki preokret.

Zbog pravila lijevi bek Stuttgarta to ipak neće učiniti.

“Sosa neće igrati za Njemačku jer ne ispunjava uvjete po FIFA-inom statutu. U srijedu će DFB imati sjednicu vezanu za reprezentacije kojom će predsjedati Oliver Bierhoff, tehnički direktor. Na njoj će Sosa biti jedna od točki dnevnog reda. Englisch mi je rekao da će potom objaviti priopćenje u kojem će konstatirati kako taj igrač ne ispunjava uvjete da bi stekao pravo igranja za Njemačku i s time zatvoriti priču koja se provlači po medijima“, kazao je za Sportske novosti poznati menadžer Franjo Vranković.

Sosina majka rođena je u Berlinu, i on je njemačko državljanstvo stekao odmah po rođenu. Ipak, nedavno je polagao ispit za strance što je pokazatelj da ga nije imao, s obzirom da Nijemci nisu dopustili dvojno državljanstvo.

On je bio hrvatski državljanin, a tek nedavno je postao njemački.

Oglasi

Vranjković je istakao da je ovo bio dobar PR ljudi koji vode ovog nogometaša, s obzirom da se već od ranije špekuliše da će karijeru nastaviti u Engleskoj.

Navodno je 'najglasniji' u njegovom dovođenju Leeds United.

Ostaje da se vidi kako će hrvatska javnost reagovati na to da Sosa ipak neće mijenjati reprezentaciju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Selektor Zlatko Dalić se već ranije oprostio od Sose, a šta će učiniti sada, teško je predvidjeti.

"Njegova odluka je iskrena i moramo je poštovati. Nema potrebe da se od ovoga sad rade neke drame jer svatko ima pravo igrati za koga želi ako ima takvu mogućnost. On je odluku donio srcem, kao što se Ivan Rakitić srcem odlučio da će igrati za Hrvatsku", rekao je Dalić za Index.hr.

Top Komentari

dinass
Sad neka igra za nas hahahhahah,da sam na mjestu Hrvatske nebi mu dao granicu da predje.
6 0
Realist
Sam pao sam se ubio. Sad nek se dokaze da zaslužuje mjesto ispred Gvardiola Bradarića i Barišića
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi