'Silovatelj' Evans potpisao za trećeligaša

Dok čeka novu presudu

'Silovatelj' Evans potpisao za trećeligaša

Velški fudbaler Ched Evans pronašao je novi klub nakon nekoliko godina pauziranja. 

Evans je u aprilu 2012. godine osuđen na zatvorsku kaznu od pet godina zbog silovanja 19-godišnje djevojke u hotelskoj sobi, a nakon poništenja presude odlučio je do novog suđenja igrati za trećeligaški Chesterfield.

"Uzbuđen sam i privilegovan što ću svoju karijeru nastaviti u Chesterfieldu. Nadam se da ću doprinijeti klubu, na terenu i van njega, navijačima i cjelokupnoj zajednici"; izjavio je Evans nakon što je potpisao ugovor.

Zadovoljstvo zbog dovođenja Evansa nije skrivao skrivao ni predsjednik Chesterfielda.

"Oduševljeni smo što smo uspjeli dovesti izvanrednog fudbalera koji želi da se vrati na posao i postiže golove. Trener je odlično upoznat sa njegovim kvalitetama pošto ga je imao priliku ranije trenirati. Chesterfield je mnogo razmišljao o ovoj odluci i poslije odluke suda ne sumnjamo da bi Evans trebao da se vrati profesionalnom fudbalu."

Evans je prije potpisa za Chesterfield još nastupao za Sheffield, Manchester City i Norwich, a za reprezentaciju Velsa je ukupno upisao 13 nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi