Silva: Treba mi gol za samopouzdanje

Napadač Milana

Silva: Treba mi gol za samopouzdanje

Edmir Škorić

Portugalski napadač Andre Silva uvjeren je da će ubrzo doći njegov prvijenac u Seriji A.

Silva je stigao kao veliko pojačanje ljetos iz Porta, no uklopio se u sivilo Milana, koji je u posljednjih sedam utakmica u svim takmičenjima upisao tek jednu pobjedu.

"Kada sam dobio poziv svog agenta, bio sam sretan. Nisam očekivao da ću otići u Milan", kazao je Silva, pa je nastavio:

"Odmah sam prihvatio poziv. Sada čekam na prvijenac u Seriji A, bilo bi mi važno za samopouzdanje. Sam ili u tandemu s nekim u napadu? Nije mi to važno, najvažnije je igrati".

Na pitanje može li se porediti s nekim od bivših igrača Milana, kazao je da je jednostavno on Andre Silva i da se ne želi porediti s drugima, ali da je obožavao Ševčenka, Inzaghija i svog zemljaka Rui Costu.

"Odrastao sam gledajući Ronalda, ali ovi navedeni su dio slavne Milanove prošlosti".

Dodao je kako je bolji od Gianluigija Donnarumme u PlayStationu, te kako San SIro ima posebnu atmosferu koju osjeća čak i onda kada sjedi na klupi. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Protiv Intera i Juventusa je bilo nestvarno. San Siro je uistinu nešto posebno", dodao je Portugalac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi