Zrinjski iskoristio veliku grešku i došao u vodstvo protiv Veleža

Ilinković za vodstvo

Zrinjski iskoristio veliku grešku i došao u vodstvo protiv Veleža

M. Šljivak

Zrinjski od 20. minute vodi u gradskom derbiju protiv Veleža s 1:0. Pogodak je postigao Silvio Ilinković.

Zrinjski je u 20. minuti poveo u gradskom derbiju protiv Veleža. Strijelac je bio Silvio Ilinković nakon velike greške igrača Veleža.

Tarik Šikalo je imao loše dodavanje. Loptu je dao u noge Ilinkoviću kojem nije bilo teško da savlada Bogdanovića preciznim udarcem.

Ono što je bacilo mrlju pred ovaj susret jeste odluka NSBiH da navijači Zrinjskog ne mogu prisustvovati utakmici, a u znak protesta i najvatreniji navijači domaće ekipe Red Army odlučili su da neće biti na tribini.

Sigurno da je najveće iznenađenje što u početnom sastavu gostiju nema njihovog najboljeg igrača i strijelca Nemanje Bilbije koji će derbi početi s klupe za rezervne igrače.

Oglasi

Velež: Bogdanović, Zeljković, Pršeš, Hrkač, Šikalo, Blagojević, Dejanović, Lauš, Domić, Wallace, Haskić.

Zrinjski: Marić, Barišić, Ćorluka, Kiš, Ivančić, Čuže, Jakovljević, Sučić, Ilinković, Memija, Tičinović.

Zrinjski ovaj meč dočekuje u odličnoj seriji od četiri uzastopne utakmice u prvenstvu, dok i Velež ima dva uzastopna trijumfa.

Rođeni su trenutno na petoj poziciji na tabeli sa 30 bodova, dok je Zrinjski ubjedljivo prvi sa 45 osvojenih bodova iz 20 odigranih mečeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prvom ovosezonskom derbiju koji se igrao 12. oktobra Zrinjski je pred svojim navijačima slavio protiv Veleža s minimalnih 1:0.

Glavni sudija ovog meča je Irfan Peljto, dok su njegovi pomoćnici Senad Ibrišimbegović i Moamer Čaušević. Četvrti sudija će biti Adis Mulahasanović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi