Niko nije šokirao fudbalski svijet kao danas Šime Vrsaljko

Iako ima tek 31 godinu

Niko nije šokirao fudbalski svijet kao danas Šime Vrsaljko

E. Čaušević

Bivši hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko iznenadio je fudbalsku javnost odlukom da završi svoju igračku karijeru iako ima tek 31 godinu.

Vrsaljko je bio dio sjajne generacije reprezentacije Hrvatske koja je prije skoro pet godina osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali nakon toga krenuo je nezaustavljiv pad u njegovoj karijeri.

Poznato je da je ovaj desni bek na Mundijalu u Rusiji igrao i pored povrede koljena što ga je na kraju žestoko koštalo, te se nakon historijskog uspjeha s Hrvatskom nije uspio vratiti u staru formu.

Nakon Mundijala otišao je u Inter, ali se nakon samo godinu dana vratio u Atletico Madrid. U Atleticu je Vrsaljko bio do ljeta prošle godine i koliko-toliko je imao minutažu kod Diega Simeonea, ali na kraju nije dobio ponudu za novi ugovor.

Vrsaljko je ljetos odlučio da karijeru nastavi u dresu Olympiacosa, no avantura u Grčkoj pretvorila se u noćnu moru. Nakon samo pola godine raskinuo je ugovor, a sada je donio iznenađujuću odluku.

Naime, iako ima tek 31 godinu Vrsaljko je odlučio da završi svoju igračku karijeru što je šokiralo fudbalski svijet jer se očekivalo da barem još nekoliko godina može igrati na vrhunskom nivou.

Oglasi

Međutim, od povrede koljena se nikada nije u potpunosti oporavio i na kraju kada je shvatio da se ne može vratiti na svoj nekadašnji nivo odlučio je da je najbolje da okači kopačke o klin i pokuša izgraditi neku drugu karijeru.

Već su se pojavile špekulacije da će Vrsaljko ostati u svijetu fudbala i da će se u budućnosti baviti menadžerskim poslom.

Prošle godine se oprostio od reprezentacije Hrvatske i već tada je bilo jasno da je kraj bliže nego što se očekivalo.

Vrsaljko je ponikao u Dinamu, a u bogatoj karijeri igrao je još za Lokomotivu, Genovu, Sassuolo, Atletico Madrid, Inter i Olympiacos. Ove sezone prije raskida ugovora odigrao je tek devet mečeva u dresu grčkog kluba.

Top Komentari

Chelsea1
Pametno dosta je zaradio, sad nek uziva
1 0
user1676286668
Ja sam još u šoku...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi